Opdateret 2021-08-04

English

Hjemmeside

Subjects:

Aktuelle seminarer og   præsentationer

Softwaretest

Menneskers samspil

Kravspecifikationer

Konfigurationsstyring

Iterativ udvikling

Formelle modeller til   procesforbedring

Forandringsstrategier

Erfaringsbaseret   procesforbedring

Analyse af fejlrapporter

 

Kontaktdetaljer

mail@ottovinter.dk

CV

Publications

Kontaktdeltaljer:

Kontakt mig gennem e-mails til:
    mail@ottovinter.dk

Jeg kan også kontaktes således:
Telefon:
   +45 4399 2662
Mobil:
   +45 4045 0771
Skype:
   otto.vinter

Postadresse:
   Otto Vinter
   Sthensvej 2F
   2630 Taastrup

Jeg er momsregistreret med SE nr (VAT): DK 17 58 96 44


Dette er mit CV
og liste af Publikationer

Otto Vinter's tidligere seminarer og præsentationer


9. - 11. September, EuroAsiaSPI 2020, Düsseldorf, Tyskland.
EuroAsiaSPI 2020 er den "27th International Conference on Systems, Software and Services Process Improvement". jeg præsenterer et paper med titlen: "Expanding the Tactical Level in ISO/IEC 33014 to Deal with a Broader Set of Change Initiatives". Indlægget har Peter H. Carstensen som medforfatter. Indlægget bliver udgivet af Springer i "Communications in Computer and Information Science (CCIS) series" af Proceedings som nummer 1251. Download paper og præsentation her.
Arrangør: EuroSPI og ISCN. Kontakt: Dr. Eva Christof.
28-29. Maj, Symposiet Projektledelse 2019, IDA Mødecenter, København.
Symposiet Projektledelse indeholder et forskningsspor (Strøm 5). Den 29. maj på Seminar 5.3 afholder Peter Carstensen og jeg en såkaldt PLUS talk med titlen: Have you considered all aspects in your change plan?. Her vil vi kort gennemgå de aspekter ved forandringer, som bør indgå i enhver forandringsplan. Læs mere om dem her.
Information om symposiet og tilmelding kan fås hos Dansk Projektledelse.
23. Maj, SNESCM 2019, IT Universitetet, København.
SNESCM 2019 er den femtende "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg faciliterer et Open Spaces tema med titlen: "What role will a SCM professional play in a modern Agile or DevOps organization?". Vi vil prøve at finde frem til hvordan SCM specialister vil indgå i moderne udviklingsteams/organisationer, og om der er nye krav til deres kvalifikationer.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
5. - 7. September, EuroAsiaSPI 2018, Bilbao, Spanien.
EuroAsiaSPI 2018 er den "25th International Conference on Systems, Software and Services Process Improvement". Jeg præsenterer et paper med titlen: "Eight Aspects of Actions in Improvement Plans". Indlægget har Peter H. Carstensen som medforfatter. Indlægget bliver udgivet af Springer i "Communications in Computer and Information Science (CCIS) series" af Proceedings som nummer 896. Download en udvidet udgave af præsentationen: her.
Arrangør: EuroSPI og ISCN. Kontakt: Dr. Eva Christof.
4. - 5. Oktober, SPICE 2017, Palma de Mallorca.
SPICE 2017 er den 17. "International Conference on Software Process Improvement and Capability Determination". Konferencen drejer sig om at promovere SPICE standarden (ISO/IEC 15504) og dens brug. Jeg afholder en præsentation med titlen: "Aspects you should consider in your action plan when implementing an improvement strategy". Det bagved liggende paper har Peter H. Carstensen som medforfatter. Paperet publiceres af Springer i deres "Communications in Computer and Information Science (CCIS) series" af Proceedings som nummer 770. Download præsentationen: her.
Arrangør: SPICE User Group og The University of the Balearic Islands. Kontakt: Antonia Mas.
Onsdage 6. September - 15. November 2017, Projektledelse, Roskilde Universitet, Roskilde.
Jeg afholder RUCs kandidat-niveau kursus i Projektledelse (PRO) igen dette efterår i ovennævnte periode (med eksamen i januar). Fra foråret 2018 vil en anden underviser overtage kurset. Kurset afholdes på engelsk.
Information om kurset og evt. deltagelse kan fås hos Studievejledningen på Informatik, telefon 4674 2040.
12. Juni, SNESCM 2012, Lund.
SNESCM 2012 er den ottende "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg faciliterer et Open Spaces tema med titlen: "CM in Heterogeneous Environments – what solutions do you use?" Vi vil prøve at finde frem til praktiske løsninger på problemer som feks: Mainframe og .net systemer; Document og kode håndterings systemer; Leverandør og in-house CM systemer; Distribuerede CM systemer.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
8. Juni, SNESCM 2011, Lund.
SNESCM 2011 er den syvende "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg faciliterer et Open Spaces tema med titlen: "Getting to the essentials of CM – what are our core tasks?" Vi vil prøve at finde frem til kerneydelserne i CM ud fra de mange forskellige typer opgaver, som de deltagende SCM'ere udfører i deres hverdag.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
21. Oktober 2010, LUCAS-Dagen, Lunds Tekniske University (LTH), Lund.
Målet med LUCAS-Dagen er at inspirere og udvikle samarbejdet mellem industri og forskning inden for software udvikling. Lars Bendix og jeg afholder en halvdags workshop med titlen: "What would you like CM to do for you - and what value can CM bring you?"
18. - 20. Oktober 2010, History of Nordic Computing, Department of Computer and Systems Sciences at Stockholm University, Kista.
History of Nordic Computing - HiNC3 er den 3. IFIP WG 9.7 Working Conference om den historiske udvikling af computing i Norden. Den sponsoreres og organiseres i fællesskab af Department of Computer and Systems Sciences ved Stockholms Universitet og Dataföreningen i Sverige. Den første og anden konference om den historiske udvikling af computing i Norden blev organiseret hhv. i Trondheim (2003) og Turku (2007). Jeg giver en præsentation med titlen: "The use of interpretation for data acquisition and control; its impact on software development and project management". Konferencens proceedings bliver udgivet i Springer's AICT serie (IFIP AICT 350). Min artikel kan findes her sammen med mine transparenter (2MB).
8. Juni, SNESCM 2010, Lund.
SNESCM 2010 er den sjette "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg modererer en paneldiskussion med titlen: "SCM as a service - what do our customers want?" Panelet vil diskutere SCM ud fra de mange typer brugeres perspektiv og deres forskellige behov. Paneldeltagerne består af både SCM specialister og brugere af SCM.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
4. Marts 8.30 - 16.30 2010, Radisson BLU Royal Hotel, København.
Dansk-IT afholder en konference om "Kravspecifikationer – hvordan sikrer vi kvaliteten af dem". Sammen med Kaj Henriksen fra KMDs Projekt- og Konsulentforretning præsenterer jeg et indlæg om en workshop, vi har udviklet, som skal skærpe opmærksomheden på indhold i krav så fejl og misforståelser undgås.
Arrangør: Dansk-IT. Tilmelding på telefon: 3311 1560 eller via email.
11. Februar 2010, Lund, Sverige.
Lars Bendix, som er forsker og specialist i Software Configuration Management, og Otto Vinter, som er en erfaren praktiker og konsulent med speciale i Software Process Improvement, har kombineret deres viden og skabt en speciel heldags tutorial omkring SCM og SPI - med titlen:
How to demonstrate your value as Configuration Manager
Find mere information på: www.cm-consulting.dk/tutorial/index.html eller kontakt: Lars Bendix eller Otto Vinter.
26. Maj, SNESCM 2009, Lund.
SNESCM 2009 er den femte "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg holder en præsentation med titlen: "SCM and Process Improvement". Præsentationen vil give nogle ideer til hvordan professionelle SCM personer bedre kan udnytte den enestående viden og erfaring de besidder, og derigennem bidrage til deres virksomheds success.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
10. - 13. November, EuroSTAR 2008, World Forum Convention Center, Hag, Holland.
EuroSTAR er den ældste og største europæiske konference inden for test. Den var oprindeligt knyttet til de amerikanske STAR konferencer (Software Testing Analysis and Review), men har nu i mange år været uafhængig af disse. Dette års tema er: "The Future of Software Testing". Jeg afholder en præsentation med titlen: "Analysing Your Defect Data for Improvement Potential".
Arrangør: Qualtech Conferences.
23. August, SNESCM 2007, Lund.
SNESCM 2007 er den tredje "Scandinavian SCM day". Denne dag er en mulighed for personer inden for både forskning/uddannelse og virksomheder/organisationer, som er drevet af en passion for Software Configuration Management, til at mødes en gang om året og diskutere SCM, udveksle ideer og problemer. Jeg holder en præsentation med titlen: "Changing Developers’ Attitude towards SCM". Præsentationen er baseret på et forsøg med at forbedre konfigurationsstyringsprocessen med focus på at skabe en bedre forståelse hos udviklere for værdien af SCM i stedet for blot at dokumentere/opdatere eksisterende konfigurationsstyringsprocedurer.
Arrangeret af: SNESCM, The Scandinavian Network of Excellence in Software Configuration Management. Kontakt: Dr. Lars Bendix.
12. - 14. Juni, PROFES 2006, Amsterdam.
PROFES 2006 er den "6th International Conference on Product Focused Software Process Improvement". Den koncentrerer sig om software proces forbedringer motiveret udfra behovet for produktkvalitet. Jeg er medlem af programkomiteen. Jeg holder et foredrag med titlen: "A Framework for Selecting Change Strategies in IT Organizations". Foredraget er baseret på arbejde udført på Talent@IT projektet. Foredraget offentliggøres af Springer i serien af Lecture Notes of Computer Science (LNCS). Herfra kan hentes foredragets transparenter (0.7 MB).
Arrangør: PROFES 2006, Centrum voor Wiskunde en Informatica et al. Kontakt: Dr. Mark van den Brand.
19. - 20. April 2006, IBC Euroforum, Radisson Scandinavia Hotel, København.
IBC Euroforum afholder en konference om "Software Test". Jeg holder et indlæg den 19. April med titlen: "Test i kravspecifikationsfasen".
Arrangør: IBC Euroforum Tel: 3525 3545. Fax: 3525 3546.
11. - 15. Juni, PROFES 2005, University of Oulu, Oulu, Finland.
PROFES 2005 er den "6th International Conference on Product Focused Software Process Improvement". Den koncentrerer sig om software proces forbedringer motiveret udfra behovet for produktkvalitet. Jeg er medlem af programkomiteen. Jeg holder et foredrag med titlen: "A Framework for Classification of Change Approaches Based on a Comparison of Process Improvement Models". Foredraget er baseret på arbejde udført på Talent@IT projektet. Foredraget offentliggøres af Springer i serien af Lecture Notes of Computer Science (LNCS). Herfra kan hentes foredragets transparenter (1.1 MB).
Jeg vil også deltage i en panelsession over emnet: "Incremental project management in business sense: How to manage incremental software development in dynamic environment". Herfra kan hentes mit panelindlægs transparenter i hvilket jeg koncentrerer mig menneskeaspektet.
Arrangør: PROFES 2005, University of Oulu, Finland et al. Kontakt: Dr. Markku Oivo.
10. Maj 2004, IBC Euroforum, Scandic Hotel, København.
IBC Euroforum afholder en konference om "Kravspecifikationer, Grundlaget for succesfulde projekter". Jeg er konferencens ordstyrer. Dette er min åbningsreplik.
Arrangør: IBC Euroforum Tel: 3525 3545. Fax: 3525 3546.
6. November 2003, IBC Euroforum, Marriott Hotel, København.
IBC Euroforum afholder en konference om "Kvalitetssikring og test af softwaresystemer". Jeg er konferencens ordstyrer. Dette er min åbningsreplik.
Arrangør: IBC Euroforum Tel: 3525 3545. Fax: 3525 3546.
11. - 15. Marts, Quality Week Europe 2002, Sheraton Hotel, Bruxelles, Belgien.
Quality Week Europe er den europæiske udgave af en af de store amerikanske konferencer inden for kvalitet og test (Software Quality Week). Dette års tema er: "Internet Now!" Jeg er med i konferencens International Advisory Board. Jeg afholder også en halvdags tutorial om: "An Introduction to Defect Analysis".
Arrangør: Software Research Inc.
19. - 23. November, EuroSTAR 2001, Sollentuna Exhibition Center, Stockholm.
EuroSTAR er den ældste europæiske konference inden for test. Den var oprindeligt knyttet til de amerikanske STAR konferencer (Software Testing Analysis and Review), men er nu uafhængig af disse. Dette års tema er: "Let's all work together". Sammen med Lars Bendix afholder jeg en heldags tutorial med titlen: "Configuration Management from a Developer's Perspective".
Arrangør: EuroSTAR Conferences. Tel: +353 91 514470. Fax: +353 91 522441.
10. - 12. Oktober, EuroSPI 2001, Limerick Institute of Technology, Ireland.
EuroSPI er en konference arrangeret af en række europæiske kursus- og konsulentvirksomheder, som arbejder med software procesforbedringer. Konferencens tema er: "The Combination of Methodologies, Tools, and Cultural Factors - The Holistic Approach". Jeg deltager som en af repræsentanterne fra DELTA. Desuden afholder Bent Adsersen og jeg en heldags tutorial med titlen: "Improving Your Influence in the Organisation".
Arrangør: ISCN Co-ordination Office.


Home Page -
Hjemmeside - vinter@ottovinter.dk